Sosyal Medya

Güncel

Bediüzzaman’a eza eden zamane nurcuları

Mehmed Şevket Eygi, kendilerine “Nurcu” diyen ama gerçek Nurculukla alakası olmayan bir kesimin Üstad Bediüzzaman’a büyük zararlar verdiğine işaret etti ve gerçek Nurcuların taşıdığı 15 özelliği sıraladı.



Ä°ÅžTE O YAZI:

1. Nurcu geçinen bir kimse baÅŸka bir Nurcunun gıybetini yaparsa Bediüzzamana eza vermiÅŸ olur. Niçin Nurcu geçinen dedim?.. Çünkü gerçek bir nurcu gıybet etmez de ondan… Ne Nurcular, ne Müslümanlar, ne de harbî olmayanlar aleyhinde konuÅŸur…

2. Risale-i Nur talebeleri arasındaki uhuvveti, ittihadı, tesanüdü, vifakı zedeleyen bir kimse gerçek Nurcu deÄŸildir, yaptığıyla Bediüzzamana eziyet etmektedir.

3. Gerçek Nurcu, bırakın nurculara dil uzatıp vahdeti bozmak, diÄŸer meÅŸreplere mensup mü’min kardeÅŸlerine de dil uzatmaz.

4. Bediüzzaman Risale-i Nurların sadeleÅŸtirilmesine, tahrifine cevaz vermemiÅŸtir. Böyle yapanlar tokat yemiÅŸtir.

5. Nurculukta kin tutmak, intikam almak, beddua etmek, mü’mine düÅŸmanlık etmek, fitne ve fesat çıkartmak yoktur. Nurculuk muhabbet fedailiÄŸidir. Kindarlar, intikamcılar, beddua ve lanet edenler gerçek ve ÅŸuurlu Nurcu deÄŸildir. Bir memur Bediüzzamana çok eziyet etmiÅŸ, Hazretin tahammül sınırına dayanmış, beddua edecekken zalim adamın mâsum çocuÄŸunu görmüÅŸ, bedduası tutar adama bir ÅŸey olur, yavrucak üzülür hüzünlenir diye beddua etmekten vaz geçmiÅŸ…

6. Bediüzzamanda ve Risale-i Nurlarda Ehl-i Sünnete aykırı bir ÅŸey yoktur. Onu ve eserlerini bid’ate ve dalalete alet edenler o muhterem zata eza vermiÅŸ olurlar.

7. En iyi Nurcu Kur’ana, Sünnete, Åžeriata tabi olan muttaqi Nurcudur.

8. Nurculuk Ä°mana, Dine, Kur’ana, Sünnete hizmet ettiÄŸi için, Nurcu olsun veya olmasın bütün mü’minleri, Ümmet-i Muhammedin tamamını alakadar eder. Bediüzzaman bir Ä°slam büyüÄŸüdür. Onu tekellerine almak isteyen sekter zihniyetliler ona eza veriyor.

9. Risale-i Nurların gavamızını, esrarını, inceliklerini, dakikalarını idrak edemeyenlerin Nur temsilciliğine soyunmaları aciptir, gariptir.

  1. Üstad tarikatlara karşı, onlara aleyhtar deÄŸildi. Telvihat-ı Tis’a risalesi bunun ÅŸahididir. Akl-ı selim sahibi Nurcu tarikat düÅŸmanlığı ve aleyhtarlığı yapmaz.
  2. Risale-i Nurlar alet edilerek para toplanmaz… Zenginlik elde edilmez… Siyasî ve ÅŸahsî prestij, ün, riyaset elde edilmez, alkış toplanmaz. Böyle yapanlar Üstada eziyet etmiÅŸ olur.
  3. NurculuÄŸun üstünde Ümmet birliÄŸi vardır.
  4. Nurcu aktif siyaset yapmaz, siyaset militanı ve holiganı olmaz.
  5. Nurcu, mü’minlere karşı merhametlidir, ÅŸefkatlidir, kardeÅŸçe muamele eder, gönül kırmaz.
  6. Nurcu, Haliq Teala hazretlerinin rızasını kazanmak için ihlasla yaptığı iman ve Kur’an hizmetlerinin ücretini yaratıklardan istemez, teklif edilirse almaz. Din, Ä°man, Kur’an, Risale-i Nur hizmetlerini ÅŸahsî menfaate, zenginleÅŸmeye alet ve vasıta kılanlar Bediüzzamana eziyet etmiÅŸ olur.

Bu fakir için “Biz NurculuÄŸu bu heriften mi öÄŸreneceÄŸiz?” diyerek bendenize hakaret eden muhterem kardeÅŸimizin dikkat nazarlarına arz edilir. Selam ve hürmetlerimle…

MEHMED ÅžEVKET EYGÄ° / MÄ°LLÄ° GAZETE

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.